Omvisning MMU Utstein 10-11 juni 2023

Omvisning om bord MMU Utstein 10 og 11 juni 2023

Stein Vidar Hansen og Kjell Hagen foretok omvisningen sammen begge dagene. Omvisningen gikk fint med mange hyggelige besøkende som satte pris på å få vite litt om det de så om bord. Den første dagen var det registrert 85 besøkende i resepsjonen på MMU, mens den andre dagen var 90 besøkende.

Da vi også dette året var så heldige og få flott sommervær ved omvisningen, ble vi igjen minnet om den innvendige ventilasjonen eller mangler på den. Som beskrevet i tidligere rapporter er det dårlig ventilasjon for sommer omvisning som resulterer i ubehagelig varme og stillestående luft. Som om det ikke var nok så avga varmeanlegget med vifte som var satt til 15 grader på en bortgjemt termostat, høyere varme (36 grader) enn omgivelsesvarmen i båten på 31 grader og ble følgelig slått av på bryter bak Hovedtavla på e-dørk.

I fjor ble denne Arbeidsordren 20220112 opprettet for utbedre ventilasjonsanlegget

Den ble kansellert på vedlikeholdspatruljen 26. april 2023 på Excel dokument:

 PLaner for og rapport etter arebidet 26.04.2023.xlxs

20220112            Høy        15.aug.22           Installasjon av kjøleenhet i ventilasjonsanlegget                               N/A        Varmluftanlegg. Kjøleanlegg er ikke hensiktsmessig og avvises.               Strykes.

Det anbefales derfor at arbeidsordren gjenopptas og at hele ventilasjonsanlegget (og varmeovner) både sommer og vintermodus gjennomgås på nytt med tanke på forbedringer. Det er spesielt sommer ventilasjonen som må fokuseres på, og så må det lages skikkelig beskrivelser på hvordan det opereres. Webbmaster har allerede lagt ut en ny knapp på Vedlikehold siden på nettstedet vårt som heter Ventilasjon. Den er tiltenkt å beskrive rutinene for av/på slåing og justering av ventilasjonsanlegget. Slik det fremstår i dag er det ikke helt klart for alle hvordan prosedyrene fungerer og hvor man opererer.

Jørgen Berggrav ringte mens vi var på vakt og vi diskuterte en hasteløsning med innkjøp av et portabelt klima anlegg som vi kunne plassere i byssa hvor vi har skikkelig 220 V AC kurs til ovnen.

En rimelig variant er nå på slag hos Jula Klimaanlegg | Best i test hos tek.no | ANSLUT | Jula  og vil bli innkjøpt kommende uke.

Det ble også observert at apparatet for Knallgass på batteriene plassert på e-dørk har løsnet i de 2 overkant festene og understøttes kun av bunn festene. Her bør det settes opp en ny arbeidsordre for utbedring snarest før enheten faller i dørken. Se bilde

Slik opplegget er nå på toppen av tårnet med beskyttelses plater for duer og måker, er det ikke mulig å heise det norske flagget. Svenning Amundsen lovet å se nærmere på en løsning her.

Vennlig hilsen

Stein Vidar Hansen og Kjell Hagen.