Omvisning på Utstein 9-10 september 2023

Gry Topnes Røneid og Ingvill Ringen holdt omvisningen om bord denne helgen. Det var flott høstvær som lokket omlag 220 betalende gjester til Marinemuseet. Det var folk i alle aldre, familier, små barn, ungdommer, besteforeldre og vennegrupper. I tillegg var det flere busslaster med elever fra Krigsskolen, både lørdag og søndag.

På grunn av de bebudede besøkene fra Krigsskolen åpnet museet kl 10 begge dagene, og Norsk Ubåtforenings guider holdt det gående til over kl 15 lørdag og søndag. Det ble køer utenfor Utstein, men tålmodige ungdommer klaget ikke over å måtte vente.

Vi bestemte oss for å ta inn grupper på ca 7 personer søndag, etter å ha sett at det ble for uoversiktlig med flere. Gry og Ingvill tok hver sine grupper slik at det stort sett var en gruppe i hver ende av båten. Vi greide ikke å holde oversikt over hvor mange som var innom siden båten nesten var full til en hver tid. De ble mange smil og spørsmål fra engasjerte besøkende.

På lørdag ettermiddag fikk vi vaffel med syltetøy fra Narvik. Det var kjærkomment!

Er det flere som har lyst til å være omvisere om bord er det bare å melde seg til tjeneste. Det er både lærerikt, givende, hyggelig og morsomt.