Reisebrev fra International Submarine Congress 57 i Karlskrona 2022 (av Stein Flom-Jacobsen)

På kongressen var det totalt 11 norske deltakere. Søndag 22. var ankomstdagen og vårt broderfolk hadde lagt opp til en rask og sikker innsjekk. Vi norske reiste med bil, fly og/eller tog for å komme til Karlskrona. Det var naturligvis avhengig av hvor i landet vi kom fra.

Det var ca 150 deltagere i år, noe som sannsynligvis hovedsakelig skyldes krigen i Ukraina. Siden hotellets restaurant var stengt ble det middag på lokale restauranter første kveld.

Programmet som våre gode naboer hadde lagt opp bar preg av at vi skulle få korte distanser å gå og pustepauser underveis, noe som er viktig siden vi hadde deltakere i aldersgruppen 60 til 93 år. Åpenbart en skikkelig «Lessons learned» fra tidligere.

Uten å gå i detalj så var det et fantastisk arrangement, med en mandag hvor det var sightseeing med buss inkludert omvisning på Brännholmen, hvor alle hus er røde unntatt ett. Max størrelse skal egentlig være 30 kvm ….. Deretter var det tur til de gamle verftsarbeiderboligene og Marinemuseet, samt åpning av sjefen for den svenske ubåtflåten.

På tirsdag var det kransenedleggelse for de som er på «Evig patrulje», og deretter informasjon fra sponsorer. Den siste dagen var det sightseeing med båt, møte for delegasjonsledere (HOD) samt gallamiddag. 

På HOD-møtet ble det bestemt at USA arrangerer ISC i 2025 i Irland. Før det arrangeres ISC 2023 i Heraklion (Kreta) i Hellas og i 2024 er det Tivat i Montenegro. Så håper vi at flest mulig av NUF sine medlemmer kan stille. 

Når vi i tillegg var meget heldig med været så må dette betegnes som en suksess.

De andre deltakerne spurte nok en gang om når Norge ville arrangere ISC …

BILDE GALLERI: