Veteran

Det er en stor glede å informere om at Hans Christian Smith-Sivertsen nå er ført inn i mannskapsrullene for Norsk Ubåtforening.

Hans Christian er pensjonert kommandør og seilte som maskinmester på KNM Kinn og KNM Kaura i perioden 1957 – 1958 og tjenestegjorde senere på UVBI 1959 – 1960.

Hans Christian ble uteksaminert fra Sjøkrigsskolens maskinlinje i 1955 og US Naval Postgraduate School (elektronikk) i 1966, og har i ulike stillinger i Norge og utenlands ledet Penguin- og Seasparrow-prosjektene for Sjøforsvaret. Han har vært sjef for Nato FORACS i Stavanger og for Ramsund orlogsstasjon. 

I løpet av de siste 12 måneder har vi blitt ca 60 nye medlemmer. Vi teller i skrivende stund 278 medlemmer. Blant medlemmene finner vi mange veteraner, mange Kobben kl seilere, noe pensjonerte og aktive seilere fra Ula klassen og til sist noen barn og barnebarn av tidligere uvb mannskap. Medlem og datter av maskinist Ragnar Wilhemsen som seilte B2, KNM Uredd og KNM Utsira under den andre verdenskrigen og etter krigen tjenestegjorde på Kobben kl, er et godt eksempel.

Hans Christians innmelding i Norsk Ubåtforening viser at UVB miljøet er spesielt. En gang uvb mann – alltid uvb mann